Sabtu, 22 Mei 2010

PELBAGAI CARA BLOGGER MENASIHATKAN PEMIMPIN UMNO ..masih lagi buat dek aje..Salam para pembaca yang budiman,

Pada entri terdahulu bertajuk NASIHAT KEPADA DS NAJIB, gemasindah telah menyatakan bahawa rata rata bloggers penyokong UMNO yang bertambah ramai itu gelisah akan sikap DS Najib dan pimpinan UMNO terhadap layanan berlebihan beliau kepada masyarakat Cina yang secara jelas tidak menyokong dan tidak akan menyokong BN.

Maka macam macam cara penyampaian dilakukan oleh para blogger tersebut…hinggalah ada yang menulis cerita seperti CERPEN. Antaranya gemasindah petik dari laman PERKASA N. Sembilan dan telah poskan dilaman ini.

Ada juga menulis saperti menulis satu skrip Filem seperti yang gemasindah petik dari Laman PANEH MIANG dan poskan melalui Entri ini.

Begitulah keadaan kami blogger blogger Melayu baik yang baru mahupun yang telah establish…hampir semuanya meluahkan rasa hati yang tulus ikhlas kepada pimpinan UMNO dan Pimpinan Negara.

Jika sekiranya Pemimpin Tertinggi kita masih lagi BUAT DEK ..aje..apalagi yang boleh kami lakukan……????

…………………………………………………………………………………………….

BABAK FILEM…LUTAUWATAU

Lokasi: Sibu, Sarawak
Tarikh: 16 Mei 2010
Masa: 1859

Fu Chau: Lu sulah mengundi ka?

Lan Chau: Sulah ma. Lu talak mengundi ka?

Fu Chau: Wa pagi lagi sulah kasi pangkah. Bukan susah punya kelija ma.

Lan Chau: Apa lu pangkah? Kasi tau la kongsi sama wa. Ini negala kan suma suka kongsi. Laya kongsi...tanah kongsi...biasiswa kongsi...petronas kongsi...kuasa kongsi. Tapi wa punya halta, kompeni, sama itu sekolah, talak bulih kongsi punya woo. Walaupun kita 1Malaysia, itu pribumi saja 1Malaysia. Cina satu spesis saja ma. Talak campur tu suma.

Fu Chau: Mana bulih kasi tau sama lu. Undi kan lahsia.

Lan Chau: Lu kasi tau saja ma. Kita suma sama. DAP ka...MCA ka...Gerakan ka...tido lain bantal tapi mimpi suma sama.

Fu Chau: Kalu itu macam lor, wa roket juga naik.

Lan Chau: Itu macam laaa...roket lagi bagut. Cepat sampai. Dapat duit juta-juta pun kita sapu untuk beli minyak roket.

Fu Chau: Hahahaha! Wa talak bulih bayang itu muka PM 1Malaysia kena tipu idup-idup. Sapa suluh kasi duit. Kita amik saja lor.

Lan Chau: Manyak butut. Sikalang ni masa kita. Lee Kuan Yew tulun Malaysia pun ada cakap, Melayu sikalang sulah pacah ampat. Itu lalam Umno, lalam Pas, lalam PKR dan atas pagar talak bulih bersatu. Melika lamai 16 juta lebih, tapi kalo pecah ampat sulah tinggal ampat juta saja tiap satu lor. Cuba lu kila kita punya kaum belapa lamai. Hahaha. Kita manyak kuat sikalang ooo...

Fu Chau: Wa setuju. Ini masa kita jadi penentu kuasa. Sulah lama sangat kita pigang ekonomi tanpa kuasa. Kita musti jadi macam saudala kita di Singapore. Ekonomi kita pigang, itu politik pun kita pigang.

Lu Chau: Haa...itu pun Kong latang. Balu balik pangkah jugak lor.

Kong Kek Khuat: Apa lu olang celita?

Fu Chau: Ini celita pasat kita ma. Talak lama kita sulah bulih pigang ini negala.

Kong Kek Khuat: Kah kah kah. Apa pun kita jangan lupa telima kasih juga lor sama olang Melayu.

Fu Chau: Apa pasat mau telima kasih? Kita sulah bayar cukai manyak. Itu Melayu apa tau? Salahkan olang lain dan gaduh sama sendili juga tau.

Kong Kek Khuat: Talak bulih itu macam lor. Kita patut telima kasih sama Bro Nuar bantu kita pecah belah Melayu sebab dia kemaluk mau jadi PM. Telima kasih juga sama N. Ajis sebab sentiasa pastikan itu Melayu dalam Pas benci sama Umno dan talak bulih bersaudala sampai bila-bila. Itu pemimpin Umno juga boloh. Rasa diri masih kuat macam zaman Mahadet. Hahahaha. Suma kena kencing hancing.

Lan Chau: Hahahaha. Manyak butut. Wa sokong. Telima kasih juga sama plesiden MCA yg kaki kongkek sama plesiden Gelakan macam ayam. Tapi wa lisau juga lor.

Kong Kek Khuat: Apa lagi mau lisau? Pas sama PKR suma suka naik roket juga ma. Sama rata sama rasa...depan belakang sama saja.

Lan Chau: Talak la...wa cuma lisau sama Hadi la. Dia selupa itu Asri. Kalo itu macam susah kita nanti lor.

Kong Kek Khuat: Butut juga ma. Jangan lupa juga sama Mahadet dengan Perkasa. Lia talak akan luluk liam saja ma.

Fu Chau: Talak apa. Selagi itu Melayu Pas sama PKR boloh ikut telunjuk kita, musti mau amik kesempatan lor. Hahahaha. Meleka talak tau kita hali-hali celita racist dalam paper cina suma. Kita lagi racist tapi Melayu lagi takut kena tuduh racist. Hahaha...boloh!

Lan Chau: Halilintar Roket ke Putrajaya. Suma jadi milik kita. Melayu cuma boneka. Suma bawah kaki kita...

Fu Chau, Lan Chau, Kong Kek Khuat: Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah!

2 ulasan:

  1. Lu kasi celita ini sama olang PAS la...tintu dia olang manyak suka ini celita punya.. mau kasi dia olang ingat... Anwar tatak nguna punya olang.. Ini Nik Ajis hah...tintu kpala pusing.. gua takut dia tepelanjat ho... lu tatak kasian ka sama itu olang tua....

    BalasPadam
  2. ayoooo .... apa crita sama olang PAS ... cerita sama olang AMNO loooo ... itu olang Amno tarak janji duit mashuk dia tarak kisah wooo ... apa jadi sama melayu dia talak kisah wooo .... janji projek mashuk oooo

    BalasPadam