Selasa, 4 Januari 2011

ENTRI 2 – TAHUN - 2011– KEPADA PENYOKONG ANUAR IBRAHIM – PKR & PAS – BERFIKIRLAH DENGAN TENANG & MOHONLAH KEBENARAN DARI ALLAH...............Salam pembaca Melayu – Islam yang dihormati,

Pada ENTRI PERTAMA 2011 gemasindah menulis :-

Gemasindah juga melihat pengaruh dan kekuatan Parti Keadilan Rakyat yang meracuni fikiran rakyat selama ini sudah dan sedang menurun nampaknya selaras dengan menurun dan entah apa nak dikata rupa paras Syeikh Nuar Berahim, bertambah cengkung , lebam dan menakutkan. Tidak saperti wajah ex mentornya yang menatangnya seperti menatang minyak yang penuh ....wajah Tun Dr Mahathir terus berseri , sejuk mata memandang dan terus dikasihi sebahagian besar rakyat tak kira bangsa ...dan terus berjuang untuk agama Islam dalam ertikata yang sebenarnya.

Gemasindah tak berani mengaitkan perkara diatas dengan solat hajat kedua dua pihak baik Tun mahupun pihak Anwar tetapi gemasindah amat yakin bahawa ketentuan Allah berkaitan yang benar dan batil tetap berlaku dan kita dapat melihatnya...

Dalam ENTRI ke 2 Tahun 2011 gemasindah c&p artikel yang dipetik dari lamnblog SRIKANDI 7 untuk bacaan para pembaca sekalian. Mudah-mudahan Allah membuka hati kita semua untuk mendapat Cahaya Kebenaran demi masa depan anak cucu cicit kita Melayu – Islam dibumi bertuah ini.

...................................................................

Utusan Malaysia 13 Disember 2010

'Ummi Hafilda berkata benar'

Oleh METRA SYAHRIL MOHAMED
metra.mohamed@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 12 Dis. - "Semua itu benar." Demikian tegas bekas rakan karib Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk S. Nallakarupan yang mengakui kebenaran kenyataan Ummi Hafilda Ali berhubung apa yang dilaluinya pada 1997 dan 1998 yang membawa kepada pemecatan Anwar selaku Timbalan Perdana Menteri.

Menurut beliau, kenyataan Ummi Hafilda sememangnya tidak boleh disangkal kerana segala fakta yang diberikan bukannya suatu pembohongan atau konspirasi.
"Bagi saya, apa yang Ummi Hafilda katakan itu betul. Tidak boleh dinafikan lagi. Dia tahu segalanya termasuk abangnya, Azmin Ali yang kini Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR).

"Justeru, saya cabar 3A iaitu Anwar, Azizah (Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail) dan Azmin supaya menjawab kenyataan itu.

"Jangan jadi pengecut. Rakyat perlu tahu. Jangan berlakon lagi,'' katanya ketika dihubungiUtusan Malaysia di sini, hari ini.
Beliau mengulas temu bual eksklusif Mingguan Malaysia berhubung rayuan Ummi Hafilda terhadap Azmin termasuk Anwar dan Wan Azizah agar bertaubat dan kembali ke pangkal jalan.

Laporan itu antara lain mengimbas kembali apa yang dilaluinya sepanjang 1997 dan 1998. Antaranya, tindakan beliau menulis surat mengenai salah laku Anwar kepada Perdana Menteri pada masa itu, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Kemunculan semula Ummi Hafilda adalah atas rasa terpanggil untuk menentang mereka yang sengaja mempertikaikan ketuanan Melayu.

Mengulas lanjut, Nallakarupan berkata, Azmin seharusnya malu dengan apa yang diluahkan oleh Ummi Hafilda dan mengakui kebenaran kenyataan adik bongsunya itu.
"Tetapi, baik Azmin dan juga Anwar serta Wan Azizah, mereka ini takut berkata benar kerana tahu bahawa mereka tidak betul.
"Wan Azizah juga tahu siapa Anwar dan Azmin. Apa yang mereka perlihatkan kepada awam ketika ini hanyalah suatu lakonan,'' tegasnya.

Ditanya mengenai mengapa segala kenyataan dan dakwaan yang dilemparkan terhadap mereka bertiga tiada diberikan respons, beliau berkata : "Mereka tahu kita cakap benar. Bukan kita bohong. Sebab itu mereka tidak boleh jawab.''
Beliau seterusnya menyelar tindakan Anwar yang selalu ke luar negara dan memburuk-burukkan nama Malaysia.

"Anwar hanya tahu rosakkan negara. Apa yang dikatakan di luar negara hanyalah satu penipuan,
'' tambahnya.
………………………………………………………………………………………………………………………....................

ENTRI TERBARU UMI.........


PANAS, PANAS, PANAS, WAHAI ANWAR DAN AZMIN SERTA PENYOKONG PKR, PAS SILA JAWABLAH SIAPA PENGKHIANAT BANGSA, SIAPA PEROMPAK HARTA NEGARA, SIAPA BAPAK RASUAH ,SIAPA AGEN YAHUDI,SIAPA PEMUSNAH DAN PEROSAK BUMI, SIAPA PENIPU BESAR, SIAP PUTAR ALAM,SIAPA MANUSIA DURJANA,SIAPA ? SIAPA ?JAWAB , JAWAB,JANGAN MENIPU RAKYAT LAGI, SUDAH TERANG LAGI BERSULUH DENGAN PENGAKUAN BERSUMPAH DATO MURAD, SELAKU TIMBALAN GABENOR BANK NEGARA ,SEHINGGA MENGHERET BELIAU KEPENJARA.

SAYA MEWAKILI BERJUTA RAKYAT DI LUAR SANA INGIN TAHU DAN DENGAN PENUH TAKZIM MEMOHON PIHAK SPRM MEMBUKA SEMULA KERTAS SIASATAN SALAHLAKU ANWAR KETIKA MEMEGANG JAWATAN MENTERI KEWANGAN BERSANDARKAN PENGAKUAN BERSUMPAH DATO MURAD SERTA BEBERAPA BUKTI LAIN YG SAYA DAN RAKAN -RAKAN SEPERJUANGAN AKAN KEMUKAKAN.

DEMI AGAMA, BANGSA DAN NEGARA TERCINTA, KITA TIDAK MAHU SIDURJANA BERTOPENGKAN IMEJ ISLAM MENGABUI MATA DAN MENTALITI ORANG MELAYU YG MUDAH TERTIPU DENGAN PIDATO YG HEBAT DAN IMEJ YG ISLAMIK, TETAPI HAKIKATNYA MEREKA ADALAH SETAN-SETAN BESAR YG MELAHAP SEGALA APA ADA DI DEPAN MATA TANPA MEMIKIRKAN SEGALA YG HALAL DAN HARAM,HANCUR BANGSA, HANCUR MALAYSIA PUN MEREKA PEDULI APA, KERANA BILA-BILA MASA MEREKA BOLEH TERBANG KE MANA SAHAJA PELUSUK DUNIA MEMOHON SUAKA POLITIK DENGAN DUIT YG BERBILLION DIDALAM AKAUN LUAR NEGARA.

DATO SERI NAJIB SAYA MERAYU, DENGAN TEGASNYA SUPAYA MENGARAHKAN PIHAK-PIHAK YG BERKUASA MEMBONGKAR SEMULA FAIL FAIL PENYALAH GUNAAN KUASA YG PALING KOTOR, PALING KEJI, PALING HINA DI ATAS MUKABUMI INI DARI INSAN YG BERNAMA SANG ANWAR BIN IBRAHIM.

DIA BUAT BANK NEGARA SEPERTI HARTA KARUN MOYANG DIA ZAMAN BERZAMAN.MENGGIGIL RASANYA BILA BERCAKAP PASAL MANUSIA PALING CILAKA NI MENIPU RAKYAT, MEROMPAK HARTA RAKYAT,MENGHANCURKAN BUMI MALAYSIA , MEMECAH BELAHKAN ORANG MELAYU,SAMPAI KITA SEMUA BERBALAH-BALAH, BENCI-MEMBENCI.TUDUH-MENUDUH,DENDAM-MENDENDAM SEMATA-MATA KERANA SATU MANUSIA BANGSAT AKHLAK, BANGSAT IMAN.

BACA BEBERAPA BAIT PETIKAN DARI AKHBAR NEW STRAITS TIMES DAN UTUSAN YG BERTARIKH 29HB OKTOBER TAHUN 1999.

1) ANWAR KAWAL AKAUN 3 BILLION

2) DATO ABDUL MURAD MENDEDAHKAN BAHAWA ANWAR IBRAHIM MENGAWAL SEBANYAK 20 AKAUN INDUK (MASTER ACCOUNTS) YG DIURUSKAN OLEH KRONI-KRONINYA MEMBABITKAN ASET, SAHAM DAN WANG BERNILAI LEBIH 3 BILLION.

3) ABDUL MURAD DALAM AKUAN BERKANUN YG DIIKRARKAN DI DEPAN PESURUH JAYA SUMPAH DISINI PADA 26 OKTOBER LALU.

4) ANWAR JUGA MEMBERIKAN SEKURANG-KURANGNYA AS10JUTA (RM 38 JUTA) KEPADA SEBUAH AGENSI KUMPULAN PEMIKIR AMERIKA SYARIKAT YG BERPUSAT DI WASHINGTON UNTUK MENAIKKAN IMEJ NYA DI NEGARA- NEGARA BARAT, KHUSUSNYA DI AMERIKA SYARIKAT , UNITED KINGDOM DAN LAIN-LAIN NEGARA EROPAH.

5) MURAD MENDAKWA TERPAKSA MELAKSANANKAN ARAHAN-ARAHAN ANWAR SEPERTI MENGATUR PINJAMAN-PINJAMAN BANK DALAM JUMLAH BERATUS-RATUS JUTA UNTUK KRONI-KRONINYA ,WALAUPUN INI BERTENTANGAN DENGAN UNDANG-UNDANG,' KERANA SEBAGAI MENTERI KEWANGAN DIA AKAN CINCANG SAYA JIKA ARAHAN-ARAHAN TERSEBUT TIDAK DILAKSANAKAN.

6) MODUS OPERANDI ANWAR IALAH PECAH DAN PERINTAH DAN OPERATOR SETIAP AKAUN INDUK TIDAK MENYEDARI KEWUJUDAN AKAUN INDUK YG LAIN.

7) ANWAR MAHU APPC (ASIA PACIFIC POLICY CENTRE) KUMPULAN PEMIKIR BARAT YG BERPUSAT DI WASHINGTON. APPC DIKETUAI OLEH DOUGLAS H.PAAL BEKAS PEGAWAI KANAN MAJLIS KESELAMATAN NEGARA AMERIKA SYARIKAT YG MEMBANTU MENAIKKAN IMEJ ANWAR DI AS DAN EROPAH.

8) BELIAU MENYIFATKAN PERBUATAN ANWAR MENDESAK TABUNG TABUNG NEGARA DIURUSKAN OLEH APPC SEBAGAI ANCAMAN DAN PENGKHIANATAN KEPADA KEPERCAYAAN AWAM.TEGASNYA APA YG SAYA NYATAKAN ITU TANPA RAGU-RAGU MEMBUKTTIKAN BAHAWA ANWAR MERUPAKAN SEORANG PEMIMPIN TIDAK BERPRINSIP YG BERSEDIA MENGORBANKAN TABUNG TABUNG NEGARA UNTUK KEPENTINGAN POLITIKNYA DGN PERTOLONGAN ELELMEN-ELEMEN ASING.

9) BELIAU MENENTANG KERAS POLISI-POLISI ANWAR SEPERTI HAD PINJAMAN DIBENAR( LEGAL LENDING LIMIT) PENURUNAN HAD HUTANG TIDAK BERBAYAR DARI 6 BULAN KEPADA 3 BULAN ,PENGECUTAN KREDIT DAN MENGENAKAN KADAR FAEDAH YG TINGGI.SEKARANG BARU SAYA SEDAR BAHAWA PENDEKATAN TERSEBUT MERUPAKAN RANCANGAN POLITIK ANWAR UNTUK MENGHANCURKAN EKONOMI NEGARA DAN MENJATUHKAN MALAYSIA DALAM USAHA MENJEMPUT DANA KEWANGAN ANTARABANGSA IMF BAGI MEMBOLEHKAN ANWAR MEMAKSA DR MAHATHIR MOHAMAD MELETAKKAN JAWATAN DAN BELIAU ANWAR MENGAMBIL ALIH JAWATAN PERDANA MENTERI.

10) MURAD MOHON MAAF BIARKAN DIRI DIPERALAT OLEH ANWAR.

11) SETAKAT YG SAYA TAHU, DAN MELALUI PENGLIBATAN SAYA SENDIRI LEBIH 120 JUTA TELAH DIBAYAR KEPADA ANWAR ,KRONI-KRONINYA DAN ORGANISASI YG DIGUNAKAN UNTUK MEMAJUKAN CITA-CITA POLITIKNYA.SEBAGAI CONTOH , ADALAH DALAM PENGETAHUAN SAYA BAHAWA ATAS ARAHAN ANWAR,DANA-DANA DARIPADA AKAUN INDUK DIBAYAR KEPADA DIRINYA ,INDIVIDU,INDIVIDU DAN ORGANISASI YG DIKAITKAN DAN TERLIBAT DGNNYA ANTARA 1992 HINGGA 1997.MENURUT BELIAU,SECARA PERIBADI BELIAU MENGETAHUI BAHAWA BAYARAN-BAYARAN DIBUAT DARIPADA AKAUN INDUK KEPADA PIHAK-PIHAK BERIKUT:
ANWAR IBRAHIM SENDIRI RM 50 JUTA DLL SEPERTI DALAM KERATAN AKHBAR TERDAPAT DIVIDEO.

12) ANWAR MENGARAHKAN TONG CEO PHILEO ALLIED BANKMENGAMBIL SAMSIDAR TAHARIN UNTUK BEKERJA DENGAN BANKNYA.KATA MURAD ADALAH DIKETAHUI DGN MELUAS BAHAWA SAMSIDAR DIBAYAR DGN GAJI YG TINGGI DAN DISEDIAKAN DGN SEBUAH KERETA DAN PEMANDU DAN PADA KEBANYAKAN MASA DIA TIDAK PERLU PERGI BEKERJA.

13) I HAVE THE PROOF AND AM WILLING TO CO-OPERATE WITH THE AUTHORITIES ADDING THAT HE APOLOGISED TO THE NATION AND PEOPLE FOR FOLLOWING ANWAR'S INSTRUCTIONS.

14) ANWAR HAD INSISTED THAT THE WASHINGTON BASED APPC TO MANAGE BANK NEGARA 'S RESERVES OF RM50 BILLION AND THE EMPLOYEES PROVIDENT FUND .

15) I HAVE NOW COME TO REALISE , AFTER LONG SOUL-SEARCHING AND PONDERING THE VARIOUS RELEVANT FACTORS AFFECTING THE COUNTRY , THAT ANWAR IS NOTHING MORE THAN A LIAR AND A HYPOCRITE,WHO IS NOT A BIT CONCERNED ABOUT THE SAFETY OF THE COUNTRY AND RAKYAT APART FR HIS POLITICAL AMBITIONS.

Lihat lah bait-bait ayat yg terpampang di dada-dada akhbar 11 tahun yg lalu, dan kaji setiap hujah dan sumpah berkanun DATO MURAD , apakah ini konspirasi lagi, siapa yg PALING KEJI DI SINI, KEJI DARI SEGALA NAJIS, KEJI DARI APA SAHAJA BANGKAI DIATAS MUKABUMI INI.tidak ada SATU MANUSIA DI ATAS MUKABUMI INI SEJAHAT ANWAR BIN IBRAHIM

Setiap manusia tak lari dari melakukan dosa samaada kecil mahupun besar, sejahat-jahat lelaki, kalau dia gila betina pun, atau main judi, tapi tak lah sampai HARTA NEGARA DIROMPAK SEWENANG-WENANGNYA MCM MOYANG DIA YG PUNYA, TAK LAH SAMPAI BINI SETIAUSAHA PUN DITALA, SEGALA BALACI DAN DIVER SAMPAI PEMBACUH KOPI DI LIWAT, ITU TAK TERMASUK PELACUR-PELACUR YG DIBEKALKAN OLEH NALLA DARI CHINA, SAMPAI MEMFITNAH YG MELAMPAU KE ATAS SAYA DAN TUN M SEMATA-MATA MENUTUPI DOSA, SAMPAI SANGGUP MENGHURU HARAKAN NEGARA,MENGHERET ULAMAK DAN GENERASI MUDA DAN ORANG-ORANG KAMPUNG YG TAK MENGERTI APA-APA.

APA AKAN JADI PADA NEGARA KALAU SURAT SAYA TIDAK MENYUSUL KETIKA ITU? MALAYSIA MENJADI NEGARA BANGKRUP DEK KERANA EKONOMI YG RUNTUH SERTA YAHUDI AKAN MULA BERTAPAK MENGURUSKAN SEGALANYA. KITA TELAH DIJAJAH SELAMA 400 TAHUN SEBELUM ITU MELALUI PENAKLUKAN, TAPI HASIL DARI KERINGAT NENEK MOYANG KITA YG BERMANDIKAN DARAH MENETANG PENJAJAH KITA BERJAYA MERAIH KEMERDEKAAN PADA TARIKH KERAMAT 31 OGOS 1957,DAN

SELEPAS BEBERAPA DEKAD PENAT KERINGAT PEMIMPIN-PEMIMPIN TERDAHULU SEHINGGA ZAMAN ERA KEBANGKITAN REVOLUSI MENTAL DAN SIKAP ORANG MELAYU KEPADA LEBIH MAJU DAN KORPORAT DI ERA MAHATHIR, TIBA-TIBA IANYA DIPUNAHKAN SEKELIP MATA SAHAJA OLEH SATU MANUSIA PALING CILAKA , SANG ANWAR IBRAHIM YG TAK PEDULI APA , SEMATA-MATA MERAMPAS KUASA DAN BERMAHARAJALELA.APAKAH MALANGNYA BUMI KITA?ADAKAH KERANA KITA SENTIASA BERCAKARAN SESAMA KITA, MENYEBABKAN ALLAH MENGHANTAR SATU DURJANA BAGI MENGUJI IMAN DAN KESABARAN KITA.

Saya masih teringat bagaimana saya mengigil bila mendapat tahu segala perancangan azmin dan anwar dengan segala agen asing untuk menghancurkan negara bahkan perancangan mereka sekiranya Mahathir dapat digulingkan melalui keruntuhan ekonomi, mereka bercita-cita MENGHAPUSKAN SISTEM BERAJA DAN MENGISTIHARKAN REPUBLIK DAN MENGHALAU RAJA RAJA MELAYU KELUAR DARI NEGARA. SETERUSNYA MELANTIK DIRINYA SENDIRI SEBAGAI PRESIDEN DAN AZMIN SEBAGAI TIMBALAN PRESIDEN TERMUDA DIDUNIA.CITA-CITA TERLALU BESAR SEDANGKAN DIRI TERLALU KOTOR BERGELUMANG DENGAN NAJIS DAN BANGKAI.MAKA DGN ITULAH SAYA MENGAMBIL RISIKO YG CUKUP BESAR UNTUK MENYELAMATKAN BUMI BERTUAH INI.

LIHAT KATA-KATA DATO MURAD, BAGAIMANA CARA ANWAR IAITU, PECAH DAN PERINTAH, APA YG DIPINTA WAJIB DILAKSANA KALAU TIDAK HABISLAH MASA DEPAN ANDA.TETAPI DIA LUPA ALLAH LAH BERKUASA DI ATAS SEGALA-GALANYA SELAGI ALLAH TIDAK MENGIZINKAN SELAGI ITU NIAT JAHAT ANDA TIDAK AKAN TERKABUL.AKHIRNYA ALLAH HUMBAN DIA KE LEMBAH YG AMAT HINA JATUH MERUDUM MENYEMBAH BUMI,TERPELANTING KEPENJARA HANYA SURAT DARI SEORANG INSAN KERDIL YG TIDAK MEMPUNYAI KUASA .

TETAPI DIA MASIH TIDAK PELAJARI APA-APA DARI SEGALA BALA YG TELAH MENIMPA SEMATA-MATA KERANA HARTA DAN WANG ROMPAKAN YG MASIH MENGUNUNG TINGGINYA, DIA TAU BEGITU MUDAH MEMBELI HATI ORANG MELAYU YG RENDAH MORAL DAN RENDAH IMAN, TETAPI TIDAK SAYA. SAYA LEBIH RELA MATI DARI MENGADAIKAN HASIL BUMI BERTUAH INI KETANGAN YAHUDI.KALAU SAYA INGINKAN WANG PANAS, SUDAH PASTI SAYA MENERIMA PELAWAAN ANWAR PULUHAN JUTA UNTUK MENARIK BALIK SEGALA PERTUDUHAN SAYA KETIKA ITU, TETAPI SAYA MEMILIH SEBALIKNYA UNTUK HILANG SEGALA PROJEK PENGIKLANAN SAYA DAN TERPAKSA MENERIMA QADAK DITANGKAP 50 POLIS SEPERTI PENJENAYAH DAN DIDERA SEPANJANG MALAM DAN DITAHAN SERTA DIBAWAH KAWALAN POLIS SELAMA HAMPIR SETAHUN.

APAKAH ANDA SUDAH LUPA BAGAIMANA WANITA PALING BERKUASA DIDUNIA KETIKA ITU, IAITU SETIAUSAHA NEGARA AMERIKA MADELINE ALBRIGHT SANGGUP TURUN KE BUMI MSIA MEMBERIKAN TEKANAN KEPADA AYAHANDA MAHATHIR UNTUK MELEPASKAN ANWAR ,DIIKUTI OLEH 7 SENAT, DAN DISUSULI PULA OLEH NAIB PRESIDEN ALGORE .

SIAPA ANWAR DARI SEBUAH NEGARA KECIL?KENAPA AMERIKA BEGITU BERMINAT KEPADA DIA, KALAU BUKAN DIA MENJADI BONEKA YAHUDI YG AKAN DICUCUK HIDUNG BAGI MEMENUHI TUNTUTAN MEREKA.BAHKAN MENGUGUT UNTUK DIADAKAN SEKATAN EKONOMI, MUJURLAH ALLAH MENAKDIRKAN MSIA MASIH DIPERINTAH OLEH KHALIFAH ISLAM BERMARUAH YG TEGAS, BERANI, ANAK JANTAN YG TIDAK AKAN TUNDUK SAMA SEKALI PADA MANA-MANA TEKANAN WALAUPUN DARI KUASA BESAR, DAN

AKHIRNYA MEREKA TELAH DI HALAU BALIK DGN CARA YG PALING BERMARUAH DAN BERANI. KELASSSSS MAHATHIR. JUTAAN TERIMAKASIH TUN KERANA MENYELAMATKAN BUMI MSIA YG BERTUAH INI DARI INSAN DURJANA INI, SEBAB ITULAH ALLAH MENGURNIAKAN KESIHATAN DAN KETAJAMAN FIKIRAN YG HEBAT WALAU PADA USIA 85 TAHUN KERANA JIHADNYA YG AMAT BESAR DEMI AGAMANYA, BANGSANYA DAN NEGARANYA WALUPUN MENYEBABKAN BELIAU MENJADI TIDAK POPULAR , DICACI, DIHINA OLEH RAKYAT JELATA YG TERPENGARUH DEK SIDURJANA .
JUTAAN AMPUN TUN DARI RAKYAT KINI YG MULA DAH MENGERTI KENAPA IANYA TERJADI.

APA AKAN JADI, KALAU ANWAR MENJADI PERDANA MENTER???????NAUZUBILAH MINZALIK. MUJURLAH ALLAH MASIH SAYANG BUMI BERTUAH INI, BERKAT ORANG-ORANG ALIM YG RAMAI DIKAMPUNG KAMPUNG YG BANGUN TAHJUD DI TENGAH MALAM.AMIN . SAMA-SAMALAH KITA TERUS BERDOA DGB DOA QUNUT NAZILAH AGAR ALLAH DATANGKAN PERTOLONGAN DENGAN KADAR YG PALING SEGERA UNTUK MENYELAMATKAN KITA SEMUA DARI KEHANCURAN DAN MENGHUKUM MEREKA-MEREKA YG MENJADI PEROSAK KEPADA UMMAH DAN NEGARA.YA ALLAH SELAMATKAN LAH KAMI DARI PEROSAK-PEROSAK NEGARA.AMIN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan